Pølsehorn med fuldkorn
Bag pølsehorn med masser af fuldkorn og smag og sluk tørsten i et glas mælk.
Ingredienser
Pølsehorn, 16 stk
-
4 dllunkent vand
-
15 ggær
-
1 spskrapsolie
-
1 tsksalt
-
300 gfuldkornshvedemel
-
400 ghvedemel
-
200 gspinat
Fyld
-
1 spskrapsolie til stegning
-
16 stksmå chorizopølser
-
1 glastomatpesto
Drikkevarer
-
8 dlmælk, se efter Nøglehullet
-
1Hæld vand i en røreskål
-
2Smuldr gæren i vandet og rør til gæren er opløst
-
3Tilsæt olie og salt
-
4Rør fuldkornshvedemel i vandet
-
5Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen er lind
-
6Ælt dejen godt
-
7Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til med husholdningsfilm eller et ret viskestykke
-
8Lad dejen hæve et lunt sted en time og gerne længere
-
9Tænd ovnen på 170 grader varmluft
-
10Læg bagepapir på en bageplade
-
11Kom olie på en stegepande
-
12Varm olien op, og rist pølserne
-
13Rul dejen tyndt ud
-
14Smør pesto på dejen
-
15Skær dejen ud i 16 små trekanter
-
16Læg et stykke pølse i den brede ende af dejen
-
17Rul dejen sammen til et horn
-
18Læg pølsehornene på bagepladen med spidsen nedad
-
19Sæt pølsehornene i ovnen og bag dem i cirka 15 minutter
-
20Lad pølsehornene køle af på en bagerist
-
21Server 1 pølsehorn og 1 glas mælk til hver person. Frys resten af pølsehornene ned eller put dem i køleskabet
-
Tip
Tilsæt spinat til dine pølsehorn, så mætter de mere og det er pærelet. Tag 200 gram frossen spinat og tø det op i mikroovnen eller en gryde. Hæld væden fra og rør den fugtige spinat i gærblandingen, før du blander den med mel og salt.