Pink havregrød
Start dagen med et fuldkornsprodukt som havregryn. Top grøden med nødder og frugt. Så har du et mættende morgenmåltid med fuldkorn, sundt fedt og vitaminer og mineraler.
Ingredienser
-
4 stkæble
-
4 spskhaselnød
-
6 dlhavregryn
-
10 dlopblandet solbærsaft
-
2 dlskyr eller yoghurt naturel
-
1 spskhonning
-
1Skyl æblerne, fjern kernehus og skær dem i tern
-
2Hak nødderne groft
-
3Kom havregryn og saft i en gryde
-
4Sæt gryden på et blus og kog til grøden bliver tyk
-
5Servering:Kom grøden i fire dybe tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
-
6Kom skyr, nødder og æble på toppen
-
7Hæld lidt honning over
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Brug eventuelle rester til grødkiks eller lav en ekstra stor portion når du alligevel er i gang. Lun grøden, og smør den tyndt ud på et stykke bagepapir. Læg bagepapiret på en bageplade og bag grøden ved 160 grader i cirka 15-20 minutter til grøden er sprød. Så har du de flotteste pinkfarvede kiks.