Skip to the content

Pink havregrød

Start dagen med et fuldkornsprodukt som havregryn. Top grøden med nødder og frugt. Så har du et mættende morgenmåltid med fuldkorn, sundt fedt og vitaminer og mineraler.

Ingredienser

  • 4 stk
    æble
  • 4 spsk
    haselnød
  • 6 dl
    havregryn
  • 10 dl
    opblandet solbærsaft
  • 2 dl
    skyr eller yoghurt naturel
  • 1 spsk
    honning
  1. 1
    Skyl æblerne, fjern kernehus og skær dem i tern
  2. 2
    Hak nødderne groft
  3. 3
    Kom havregryn og saft i en gryde
  4. 4
    Sæt gryden på et blus og kog til grøden bliver tyk
  5. 5
    Servering:
    Kom grøden i fire dybe tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  6. 6
    Kom skyr, nødder og æble på toppen
  7. 7
    Hæld lidt honning over
  8. Voksenportion

    Børneportion

    pink_havregrød_lille.jpg

Tip

Brug eventuelle rester til grødkiks eller lav en ekstra stor portion når du alligevel er i gang. Lun grøden, og smør den tyndt ud på et stykke bagepapir. Læg bagepapiret på en bageplade og bag grøden ved 160 grader i cirka 15-20 minutter til grøden er sprød. Så har du de flotteste pinkfarvede kiks.