Pastasalat med æbler, figner, frisk spinat og kylling
Spis en fyldig salat med fuldkorn og suppler med magert kød som kylling. Det er et nærende og mættende aftensmåltid.
Ingredienser
-
1 spskrapsolie
-
500 gkyllingekød for eksempel kyllingefilet eller kyllingebryst
-
250 gfrisk spinat
-
2 stkæble
-
6 stkfigen
-
1 stkcitron, ikke overfladebehandlet
-
400 gfrisk fuldkornspasta, se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
3 spskolivenolie
-
1Hæld olie på en stegepande
-
2Sæt stegepanden på blusset og varm op
-
3Dup kylling med køkkenrulle og kom kylling på panden
-
4Steg kylling på begge sider til det er gennemstegt og gyldent
-
5Lad kyllingen køle af og pluk kødet i strimler
-
6Vask spinaten grundigt og lad den dryppe af i en sigte eller slyng den i en salatslynge
-
7Skær salaten i strimler
-
8Skyl æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i både
-
9Skyl fignerne og del dem i kvarte
-
10Riv skallen af citron på den fine side af rivejernet
-
11Kom vand i en stor gryde
-
12Bring vandet i kog og kom pastaen i
-
13Kog pastaen efter anvisningen på emballagen
-
14Lad pastaen dryppe af
-
15Kom pastaen i en skål og bland med æbler, figner, frisk spinat, citronskal, saften af en citron og olivenolie
-
16Servering:Fordel salaten i fire dybe tallerkener, 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
-
Voksenportion
Børneportion