Nye kartofler og rødspætter med grov remoulade
Lav din egen remoulade til rødspætten, meter bedre end den færdigkøbte og tilmed sundere
Ingredienser
Kartofler
-
800 gny kartoffel
-
1 spskolivenolie
-
timian
-
dild
-
1 tskgroft salt
Grov remoulade
-
2 stkgulerod
-
1 stkGrøn peber
-
100 ggrønne ærter fra bælg
-
250 gbroccoli
-
300 gblomkål
-
1 dlsyltede agurker
-
2 dlskyr eller yoghurt naturel
-
2 spskkarry
-
1 spskgurkemeje
-
1 tskgroft salt
-
peber
-
1 spskvæde fra de syltede agurker
Rødspætter
-
450 grødspættefilet
-
60 gfuldkornsmel
-
2 stkæg
-
60 gfuldkornsrasp
-
10 gsmør
-
1 spskolivenolie
-
groft salt
-
peber
-
1 stkcitron
-
1Kartofler:Kom vand i en gryde
-
2Bring vandet i kog
-
3Kog kartoflerne til de er møre men stadig har bid
-
4Hæld vandet fra
-
5Skyl dild og timian og hak krydderurterne
-
6Vend kartofler med dild, timian, olivenolie og salt
-
7Grov remoulade:Skræl gulerødderne
-
8Skyl og flæk peberfrugten, fjern kerne
-
9Bælg ærterne
-
10Skyl blomkål og broccoli
-
11Skær gulerødder og grøn peber i små tern
-
12Del broccoli og blomkål i små buketter
-
13Skær de syltede agurker i små tern
-
14Bland en dressing af skyr, karry, gurkemeje med salt og peber
-
15Vend dressingen i grøntsagerne, smag til med væden fra de syltede agurker
-
16Rødspætter:Skyl fisken og tør med køkkenrulle
-
17Hæld fuldkornsmel i en tallerken
-
18Hæld fuldkornsrasp i en tallerken
-
19Pisk ægget let sammen i en dyb tallerken
-
20Vend først fiskene i fuldkornsmel, så i æg og til sidst i fuldkornsrasp
-
21Husk at panere begge sider
-
22Kom olie og smør på en stegepande
-
23Steg rødspætterne i ca. 2-3 min på hver side til de er gennemstegte
-
24Krydr med groft salt og peber
-
25Skær citronen i både
-
26Så er der fiskefilet med remoulade og kartofler, bare lidt bedre.
-
27Server 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Nem hjemmelavet remoulade: Rør en god mayonnaise med pickles, smag til med salt, peber, karry og gurkemeje