Skip to the content

Kornotto med asparges og ingefær

Lav en lækker kornotto på hvede- og rugkerner. Velsmag og sundhed i een mundfuld!

Ingredienser

Kornotto
  • 2 spsk
    rapsolie
  • 2 stk
    skalotteløg
  • 1 fed
    hvidløg
  • 150 g
    hvedekerne
  • 150 g
    rugkerne
  • 2 dl
    hvidvin
  • vand
  • 2 bundt
    hvid asparges
  • 4 stk
    ny gulerod
  • frisk ingefær
  • 50 g
    parmesan
Salat
  • 1 stk
    salathoved
  • olivenolie
  1. 1
    Kornotto:
    Kom olie i en gryde
  2. 2
    Hak skalotteløg og hvidløg fint
  3. 3
    Kom i gryden
  4. 4
    Tilsæt hvede- og rugkerner, pas på med varmen, de må ikke tage farve
  5. 5
    Tilsæt hvidvinen og lad den snurre med et par minutter til al vin er fordampet
  6. 6
    Tilsæt vand så det dækker kernerne
  7. 7
    Lad det stå og simre, rør rundt engang imellem
  8. 8
    Tilsæt mere vand hvis kernerne suger al væsken. Kornottoen skal være lind og lækker
  9. 9
    Skyl asparges og gulerødder
  10. 10
    Bræk den nederste del af asparges væk og kasser
  11. 11
    Skær asparges og gulerødder i skrå skiver på 2 cm.
  12. 12
    Kom asparges og gulerødder ned i gryden
  13. 13
    Tilsæt lidt mere væske
  14. 14
    Skræl ingefær riv fint
  15. 15
    Tilsæt ingefær efter smag
  16. 16
    Riv parmesan og kom det i gryden
  17. 17
    Tilsæt evt. lidt mere vand
  18. 18
    Vend rundt og smag til med salt og peber
  19. 19
    Server 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
  20. 20
    Server med lidt høvlet parmesan på toppen
  21. 21
    Salat:
    Skyl salaten og pluk den i mindre stykker
  22. 22
    Kom salaten i en skål
  23. 23
    Dryp lidt olivenolie over salaten
  24. 24
    Server 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
  25. Voksenportion

    Børneportion

    kornotto_asparges_ingefær_lille.jpg

Tip

Grønne asparges smager også godt i denne kornotto