Kornotto med asparges og ingefær
Lav en lækker kornotto på hvede- og rugkerner. Velsmag og sundhed i een mundfuld!
Ingredienser
Kornotto
-
2 spskrapsolie
-
2 stkskalotteløg
-
1 fedhvidløg
-
150 ghvedekerne
-
150 grugkerne
-
2 dlhvidvin
-
vand
-
2 bundthvid asparges
-
4 stkny gulerod
-
frisk ingefær
-
50 gparmesan
Salat
-
1 stksalathoved
-
olivenolie
-
1Kornotto:Kom olie i en gryde
-
2Hak skalotteløg og hvidløg fint
-
3Kom i gryden
-
4Tilsæt hvede- og rugkerner, pas på med varmen, de må ikke tage farve
-
5Tilsæt hvidvinen og lad den snurre med et par minutter til al vin er fordampet
-
6Tilsæt vand så det dækker kernerne
-
7Lad det stå og simre, rør rundt engang imellem
-
8Tilsæt mere vand hvis kernerne suger al væsken. Kornottoen skal være lind og lækker
-
9Skyl asparges og gulerødder
-
10Bræk den nederste del af asparges væk og kasser
-
11Skær asparges og gulerødder i skrå skiver på 2 cm.
-
12Kom asparges og gulerødder ned i gryden
-
13Tilsæt lidt mere væske
-
14Skræl ingefær riv fint
-
15Tilsæt ingefær efter smag
-
16Riv parmesan og kom det i gryden
-
17Tilsæt evt. lidt mere vand
-
18Vend rundt og smag til med salt og peber
-
19Server 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
-
20Server med lidt høvlet parmesan på toppen
-
21Salat:Skyl salaten og pluk den i mindre stykker
-
22Kom salaten i en skål
-
23Dryp lidt olivenolie over salaten
-
24Server 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Grønne asparges smager også godt i denne kornotto