Kartofler med mozzarella, basilikum, og citronkalkun
Mad i en fart, tilmed lækkert og sundt
Ingredienser
-
1 kgny kartoffel
-
salt
-
400 gkalkunbryst
-
3 stkcitroner, ikke overfladebehandlet
-
1 stkglas tomatsauce, 750 ml
-
100 greven mozzarella
-
1 bundtfrisk rosmarin
-
100 greven parmesan
-
40 ghaselnød
-
1 bundtbasilikum
-
1Tænd ovnen på 220 grader varmluft
-
2Kom vand og salt i en gryde
-
3Brug vandet i kog og kog kartoflerne, dog kun til de stadig har lidt bid da de senere skal gratineres
-
4Skær kalkunbryst i tynde strimler
-
5Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet og pres saften ud
-
6Mariner kalkunkødet i saft og skal af citron
-
7Varm tomatsaucen op i en gryde
-
8Vend de kogte kartofler i tomatsaucen
-
9Tilsæt kalkunstrimlerne og reven mozzarella
-
10Skyl rosmarin og hak den
-
11Hak nødderne groft
-
12Kom retten i et ildfast fad
-
13Drys med rosmarin og nødder
-
14Riv parmesan over retten
-
15Sæt fadet i ovnen
-
16Bag retten til osten er gylden og kødet gennemstegt
-
17Skyl basilikum og hak det groft
-
18Tag fadet ud og drys med friskhakket basilikum
-
19Server godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Kylling egner sig også godt til denne ret