Skip to the content

Kartofler med mozzarella, basilikum, og citronkalkun

Mad i en fart, tilmed lækkert og sundt

Ingredienser

  • 1 kg
    ny kartoffel
  • salt
  • 400 g
    kalkunbryst
  • 3 stk
    citroner, ikke overfladebehandlet
  • 1 stk
    glas tomatsauce, 750 ml
  • 100 g
    reven mozzarella
  • 1 bundt
    frisk rosmarin
  • 100 g
    reven parmesan
  • 40 g
    haselnød
  • 1 bundt
    basilikum
  1. 1
    Tænd ovnen på 220 grader varmluft
  2. 2
    Kom vand og salt i en gryde
  3. 3
    Brug vandet i kog og kog kartoflerne, dog kun til de stadig har lidt bid da de senere skal gratineres
  4. 4
    Skær kalkunbryst i tynde strimler
  5. 5
    Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet og pres saften ud
  6. 6
    Mariner kalkunkødet i saft og skal af citron
  7. 7
    Varm tomatsaucen op i en gryde
  8. 8
    Vend de kogte kartofler i tomatsaucen
  9. 9
    Tilsæt kalkunstrimlerne og reven mozzarella
  10. 10
    Skyl rosmarin og hak den
  11. 11
    Hak nødderne groft
  12. 12
    Kom retten i et ildfast fad
  13. 13
    Drys med rosmarin og nødder
  14. 14
    Riv parmesan over retten
  15. 15
    Sæt fadet i ovnen
  16. 16
    Bag retten til osten er gylden og kødet gennemstegt
  17. 17
    Skyl basilikum og hak det groft
  18. 18
    Tag fadet ud og drys med friskhakket basilikum
  19. 19
    Server godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  20. Voksenportion

    Børneportion

    kartofler_mozzarella_basilikum_citronkalkun_lille.jpg

Tip

Kylling egner sig også godt til denne ret