Skip to the content

Kartoffelsalat med laks

Laks indeholder godt med det sunde fedt og omega 3-fedtsyrer. Server med en lækker og mager kartoffelsalat.

Ingredienser

Laks
  • 3 kviste
    dild
  • 4 stk
    laksefilet
  • salt
  • peber
  • 1 stk
    citron
  • 1 dl
    æbleeddike eller en anden lys eddike
Kartoffelsalat
  • 2 spsk
    dild
  • 2 spsk
    purløg
  • 4 stk
    forårsløg
  • 1 kg
    kogte kartofler, afkølede. Gerne nye kartofler
  • 3 dl
    skyr eller yoghurt naturel
  • salt
  • peber
  • 50 g
    haselnød
Agurkesalat
  • 2 stk
    agurk
  • 4 kviste
    mynte
  • 2 spsk
    sojasovs
  1. 1
    Laks:
    Tænd ovnen på 170 grader varmluft
  2. 2
    Skyl dild og pluk den fint
  3. 3
    Krydr hver laksefilet med salt, peber, lidt citronsaft og dild
  4. 4
    Kom laksefileterne op i et lille fad med lidt vand i bunden
  5. 5
    Kom lidt eddike over
  6. 6
    Kom bagepapir og alufolie over fadet og luk det godt til
  7. 7
    Sæt fadet i ovnen og bag fisken i cirka 20 minutter til den er mør
  8. 8
    Kartoffelsalat:
    Skyl dild og persille og hak det fint
  9. 9
    Skyl forårsløgene, skær top og bund væk. Skær så løgene i ringe
  10. 10
    Skær de kogte kartofler i skiver
  11. 11
    Bland skyr med kartofler, forårsløg og krydderurter. Smag til med salt og peber
  12. 12
    Læg nødderne på en tør stegepande
  13. 13
    Varm stegepanden op, og rist nødderne til de er gyldne
  14. 14
    Lad nødderne køle lidt af og hak dem groft
  15. 15
    Drys nødderne over kartoffelsalaten
  16. 16
    Agurkesalat:
    Skyl agurken og skær den i grove stykker
  17. 17
    Skyl mynten og hak bladene
  18. 18
    Bland agurk og mynte i en skål og kom soja over
  19. 19
    Server 1 laksefilet til hver person, 20 % kartoffel og agurkesalat til hvert barn og 30 % til hver voksen
  20. Voksenportion

    Børneportion

    kartoffelsalat_laks_lille.jpg