Kartoffelsalat med laks
Laks indeholder godt med det sunde fedt og omega 3-fedtsyrer. Server med en lækker og mager kartoffelsalat.
Ingredienser
Laks
-
3 kvistedild
-
4 stklaksefilet
-
salt
-
peber
-
1 stkcitron
-
1 dlæbleeddike eller en anden lys eddike
Kartoffelsalat
-
2 spskdild
-
2 spskpurløg
-
4 stkforårsløg
-
1 kgkogte kartofler, afkølede. Gerne nye kartofler
-
3 dlskyr eller yoghurt naturel
-
salt
-
peber
-
50 ghaselnød
Agurkesalat
-
2 stkagurk
-
4 kvistemynte
-
2 spsksojasovs
-
1Laks:Tænd ovnen på 170 grader varmluft
-
2Skyl dild og pluk den fint
-
3Krydr hver laksefilet med salt, peber, lidt citronsaft og dild
-
4Kom laksefileterne op i et lille fad med lidt vand i bunden
-
5Kom lidt eddike over
-
6Kom bagepapir og alufolie over fadet og luk det godt til
-
7Sæt fadet i ovnen og bag fisken i cirka 20 minutter til den er mør
-
8Kartoffelsalat:Skyl dild og persille og hak det fint
-
9Skyl forårsløgene, skær top og bund væk. Skær så løgene i ringe
-
10Skær de kogte kartofler i skiver
-
11Bland skyr med kartofler, forårsløg og krydderurter. Smag til med salt og peber
-
12Læg nødderne på en tør stegepande
-
13Varm stegepanden op, og rist nødderne til de er gyldne
-
14Lad nødderne køle lidt af og hak dem groft
-
15Drys nødderne over kartoffelsalaten
-
16Agurkesalat:Skyl agurken og skær den i grove stykker
-
17Skyl mynten og hak bladene
-
18Bland agurk og mynte i en skål og kom soja over
-
19Server 1 laksefilet til hver person, 20 % kartoffel og agurkesalat til hvert barn og 30 % til hver voksen
-
Voksenportion
Børneportion