Skip to the content

Kålsalat, løg med honning og hakkebøffer

Hakkebøf på en ny måde. Lad grøntsagerne fylde mest og lad kødet være tilbehør. Så får du et variet aftensmåltid efter Madpyramiden.

Ingredienser

Kålsalat
  • 400 g
    hvidkål
  • 1 spsk
    akaciehonning
  • Saft og skal af 1 lime eller citron
  • 1 spsk
    jordnøddeolie eller en anden god olie
  • 1 dl
    græskarkerne
  • groft salt
Kartofler
  • 600 g
    kartofler
Stegte løg med honning
  • 1 stk
    rødløg
  • 1 stk
    løg
  • 1 stk
    porre
  • olie til stegning
  • 1 spsk
    honning
  • balsamico
  • 1 kviste
    rosmarin
Hakkebøffer
  • 500 g
    hakket oksekød, max 10-12 procent fedt
  • salt og peber
  • Lidt olie til stegning
  • Lidt smør til stegning
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Skyl kålen, og snit den meget fint
  3. 3
    Riv lime- eller citronskallen fint på en rivejern
  4. 4
    Hæld honning, skal og saft af en lime og jordnøddeolie over kålen
  5. 5
    Drys græskarkerner over salaten
  6. 6
    Smag salaten til med en smule salt
  7. 7
    Skyl og skræl kartoflerne
  8. 8
    Læg kartoflerne i en gryde, og hæld vand på, til det lige dækker
  9. 9
    Bring gryden i kog, tilsæt salt og kog kartoflerne, til de er møre
  10. 10
    Pil løgene, og skær dem i både
  11. 11
    Skyl porren, og skær den i ringe
  12. 12
    Hæld lidt olie i en gryde
  13. 13
    Tilsæt løg og porre
  14. 14
    Rør i gryden til det hele er blankt. Det må ikke blive gyldent
  15. 15
    Tilsæt honning, balsamico og rosmarin
  16. 16
    Lad det koge 5 min.
  17. 17
    Skru ned på mindste varme, læg låg på, og lad det stå 15 min.
  18. 18
    Form kødet til fire flade bøffer
  19. 19
    Hak dem på kryds og tværs, til de er faste. Krydr bøfferne med salt og peber på begge sider
  20. 20
    Lad lidt olie og smør blive varm på en stegepande
  21. 21
    Brun bøfferne på begge sider. Det skal syde omkring bøfferne
  22. 22
    Skru ned for varmen, og steg bøfferne, til de er gennemstegte. De skal stege 1 minut pr. mm tykkelse
  23. 23
    Servering:
    Server 20 procent til hvert barn af kålsalat, kartofler, løg og bøf og 30 procent til hver voksen.
  24. Voksenportion

    Børneportion

    kålsalat_løg_med_honning_hakkebøffer_lille.jpg

Tip

Brug den type kål, du bedst kan lide. I stedet for græskarkerner kan du bruge andre kerner, frø eller nødder som pinjekerner, sesamfrø eller hasselnødder. Løgene er søde, når de steges i honning og derfor mere børnevenlige.