Havregrød med rabarber og pocheret æg
Prøv med et pocheret æg på grøden, det er super lækkert!
Ingredienser
Grøden
-
6 dlbygflager eller havregryn
-
9 dlvand
-
4 dlæblemost
-
1 tsklakridspulver
-
1 dlsolbærsaft
Tilbehør
-
4 stkblomme
-
100 grabarber
-
3 spskgræskarkerne
-
1 spskhonning
Pocheret æg
-
vand
-
1 dlhvidvinseddike
-
4 stkæg
-
1Skyl blommer og rabarber.
-
2Skær blommer i både og rabarber i skiver.
-
3Tag en pande og rist græskarkernerne til de popper.
-
4Tag kernerne af blusset.
-
5Kom bygflager, vand, æblemost, lakrids og solbærsaft i en gryde.
-
6Tænd for blusset og kog grøden det til det tykner. Husk at røre imens. Det tager ca. 2-3 minutter, når det koger.
-
7Tag grøden væk fra blusset.
-
8Kom vand i en gryde.
-
9Kog vandet op og tilsæt hvidvinseddiken.
-
10Pisk rundt med et piskeris så det hvirvler.
-
11Kom et udslået æg i vandet ad gangen.
-
12Sørg for at vandet hvirvler så hviderne kommer rundt om blommen.
-
13Tag ægget op af vandet med en hulske.
-
14Fordel grøden i fire dybe tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
-
15Kom blommer, rabarber, græskarkerner og lidt honning på toppen af grøden.
-
16Kom et pocheret æg på toppen af hver portion.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Lidt revet mørk chokolade på toppen af grøden smager dejligt. I stedet for pocheret æg, kan du også bruge blødkogt æg.