Grove boller med ost og marmelade
Når du spiser fuldkorn, får du ekstra mange vitaminer og mineraler. Bag en stor portion boller i weekenden og put i fryseren. Så har du boller klar til hele ugen.
Ingredienser
Boller, cirka 20-25 stk
-
1 llunkent vand
-
50 ggær
-
300 gfuldkornshvedemel
-
100 gblandede kerner som hvede, rug eller byg
-
100 ghavregryn
-
1 spsksalt
-
600 ghvedemel
Eller 4 købte fuldkornsboller, se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
4 stkfuldkornsbolle
Pålæg
-
8 skiveost. Se efter Nøglehullet
-
4 spskmarmelade
-
1Mål alle ingredienser af
-
2Hæld vandet i en stor skål
-
3Smuldr gæren ned i vandet og rør med en ske, indtil gæren er opløst
-
4Rør fuldkornshvedemel, blandede kerner, havregryn og salt i vandet
-
5Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen er lind. Det er en meget klistret dej
-
6Ælt dejen i 8-10 minutter på røremaskine eller med en elpisker
-
7Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted og gerne længere
-
8Læg bagepapir på en bageplade
-
9Sæt klatter á 60-70 gram af dejen med to skeer på bagepladen
-
10Dæk bollerne med husholdningsfilm
-
11Tænd ovnen på 200 grader varmluft
-
12Lad bollerne hæve i 30 minutter
-
13Bag bollerne i 20-25 minutter til bollerne lyder hult, når du banker dem under bunden
-
14Lad bollerne køle af på en bagerist
-
15Flæk en bolle og spis den med ost og marmelade. Put 2 skiver ost og 1 spsk marmelade på bollen pr. person.
-
Tip
Du kan også lade dejen koldhæve i køleskabet natten over og bage bollerne næste dag. Så skal du kun bruge 25 gram gær.