Skip to the content

Grøntsager med hummusdip

Lav en lækker humusdip i en mild version, eller hvor du skuer op for krydderierne. Humus er en bælgfrugt, som ligger nederst i Madpyramiden. Spis derfor ofte bælgfrugter.

Ingredienser

Hummusdip
  • 100 g
    kikærter
  • 2 fed
    hvidløg
  • 25 g
    tahin eller peanutbutter
  • 2 stk
    citron
  • chili, cayennepeber eller tabasco
  • spidskommen
  • 2 spsk
    olivenolie
  • 1 tsk
    groft salt
Grøntsager
  • 520 g
    grøntsager som bladselleri, fennikel, gulerødder, pastinak, persillerod eller selleri
  1. 1
    Fyld en stor skål med vand
  2. 2
    Sæt kikærterne i blød i minimum 12 timer i køleskabet
  3. 3
    Kasser vandet fra kikærterne
  4. 4
    Skyl kikærterne under rindende, koldt vand
  5. 5
    Læg kikærterne i en gryde og hæld vand på, til det dækker
  6. 6
    Læg to fed hvidløg i vandet
  7. 7
    Tænd for blusset
  8. 8
    Kog kikærterne under låg ved svag varme i ca. en time, til de er møre. Mærk med en kniv
  9. 9
    Hæld kogevandet fra kikærterne, men gem et par dl
  10. 10
    Put kikærterne i en blender
  11. 11
    Tilsæt tahin eller peanutbutter, saften fra to citroner, chili, spidskommen, olivenolie og salt
  12. 12
    Blend til dippen er glat og uden klumper
  13. 13
    Tilsæt lidt af kogevandet, til dippen har en god lind konsistens
  14. 14
    Smag humusdippen til
  15. 15
    Del portionen i to
  16. 16
    Servering:
    Del den halve portion humusdip i fire og server med grøntsager, 1/4 af grøntsagerne til hver person

Tip

Gem resten af humusdippen til en anden dag. Humusdip smager godt på brød, som fyld i en sandwich eller som creme til grøntsager, kartofler eller kød. I stedet for kikærter kan du bruge butter beans, hvide bønner eller linser.