Grønne asparges, nye kartofler og dampet laks
Nyd en lækker dampet laks, let og delikat sommermad
Ingredienser
Kartofler
-
600 gny kartoffel
-
1 bundtdild
-
1 bundttimian
Laks
-
600 glaks
-
salt
-
peber
-
12 stkforårsløg
-
500 ggrøn asparges
Frisk salat
-
1 stkagurk
-
2 stilkrabarber
-
1 dlrørsukker
-
1 dleddike, hvidvin eller alm.
-
2 stklaurbærblad
-
3 stkpeberkorn
-
1Kartofler:Skyl kartoflerne
-
2Kom vand og salt i en gryde og bring vandet i kog
-
3Kog kartoflerne til de er møre men stadig har lidt bid
-
4Skyl dild og hak den
-
5Hæld vandet fra kartoflerne og vend med dild
-
6Laks:Tænd ovnen på 150 grader varmluft
-
7Del laksen i otte stykker á 75 g
-
8Drys laksen med salt og peber
-
9Skyl forårsløg
-
10Skyl asparges og knæk den nederste del af
-
11Læg forårsløg og asparges i et ildfast fad
-
12Drys med salt og tilsæt 1½ dl vand
-
13Læg laks ovenpå grøntsagerne
-
14Kom et stykke bagepapir over fadet
-
15Sæt fadet i ovnen i ca. 17-20 minutter
-
16Frisk salat:Skyl agurk og rabarber
-
17Skær agurk og rabarber i stave på størrelse med en lillefinger
-
18Kom stavene i et fad med lidt kant
-
19Hæld en lage af sukker, eddike, laurbær og tre peberkorn over
-
20Lad det trække i 20 minutter
-
21Hæld lagen fra
-
22Server godt 20 % til hvert barn
-
23Server knap 30 % til hver voksen
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Hellefisk er også en god fisk til denne ret