Skip to the content

Grønne asparges, nye kartofler og dampet laks

Nyd en lækker dampet laks, let og delikat sommermad

Ingredienser

Kartofler
  • 600 g
    ny kartoffel
  • 1 bundt
    dild
  • 1 bundt
    timian
Laks
  • 600 g
    laks
  • salt
  • peber
  • 12 stk
    forårsløg
  • 500 g
    grøn asparges
Frisk salat
  • 1 stk
    agurk
  • 2 stilk
    rabarber
  • 1 dl
    rørsukker
  • 1 dl
    eddike, hvidvin eller alm.
  • 2 stk
    laurbærblad
  • 3 stk
    peberkorn
  1. 1
    Kartofler:
    Skyl kartoflerne
  2. 2
    Kom vand og salt i en gryde og bring vandet i kog
  3. 3
    Kog kartoflerne til de er møre men stadig har lidt bid
  4. 4
    Skyl dild og hak den
  5. 5
    Hæld vandet fra kartoflerne og vend med dild
  6. 6
    Laks:
    Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  7. 7
    Del laksen i otte stykker á 75 g
  8. 8
    Drys laksen med salt og peber
  9. 9
    Skyl forårsløg
  10. 10
    Skyl asparges og knæk den nederste del af
  11. 11
    Læg forårsløg og asparges i et ildfast fad
  12. 12
    Drys med salt og tilsæt 1½ dl vand
  13. 13
    Læg laks ovenpå grøntsagerne
  14. 14
    Kom et stykke bagepapir over fadet
  15. 15
    Sæt fadet i ovnen i ca. 17-20 minutter
  16. 16
    Frisk salat:
    Skyl agurk og rabarber
  17. 17
    Skær agurk og rabarber i stave på størrelse med en lillefinger
  18. 18
    Kom stavene i et fad med lidt kant
  19. 19
    Hæld en lage af sukker, eddike, laurbær og tre peberkorn over
  20. 20
    Lad det trække i 20 minutter
  21. 21
    Hæld lagen fra
  22. 22
    Server godt 20 % til hvert barn
  23. 23
    Server knap 30 % til hver voksen
  24. Voksenportion

    Børneportion

    grønne_asparges_nye_kartofler_dampet_laks_lille.jpg

Tip

Hellefisk er også en god fisk til denne ret