Fuldkornskartoffelpizza
Bag med fuldkorn og brug grønt og kartofler som fyld på pizzaen. Så kan hjemmelavet pizza sagtens være et sundt aftensmåltid.
Ingredienser
Dej
-
4 dllunkent vand
-
15 ggær
-
1 spskrapsolie
-
1 tsksalt
-
300 gfuldkornshvedemel
-
400 ghvedemel
Fyld
-
1 glastomatpesto
-
2 stkpeberfrugter
-
2 stkbagekartoffel
-
70 greven ost
-
Lidt frisk basilikum
Salat
-
1 pakkehjertesalat
-
1 spskolivenolie
-
0.5 spskcitronsaft
-
1Hæld vand i en røreskål
-
2Smuldr gæren i vandet og rør til gæren er opløst
-
3Tilsæt olie og salt
-
4Rør fuldkornshvedemel i vandet
-
5Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen er lind
-
6Ælt dejen godt
-
7Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til med husholdningsfilm eller et rent viskestykke
-
8Lad dejen hæve et lunt sted en time og gerne længere
-
9Skyl peberfrugterne, fjern kernehuset og skær dem i strimler
-
10Skæl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver
-
11Tænd ovnen på 220 grader varmluft
-
12Læg bagepapir på en bageplade
-
13Del dejen i fem stykker
-
14Rul dejen tyndt ud
-
15Læg bundene på bagepapiret
-
16Smør tomatpesto på bundene og læg ost ovenpå
-
17Sæt bundene i ovnen og bag dem cirka 10 minutter
-
18Læg peberfrugt og kartoffelskiver på bundene
-
19Bag pizzaerne cirka fem minutter til bundene er sprøde, osten smeltet og kartoflerne færdige
-
20SalatMens pizzaen bages, laves salaten. Pisk dressingen sammen, skyl salatblade og bland det hele i en skål.
-
21Lad pizzaerne køle lidt af på en bagerist
-
22Skyl den friske basilikum og kom på pizzaerne
-
23Server 1 pizza til hver voksen og knap ¾ pizza til hvert barn. Hertil serveres salaten.
-
24Gem resten af pizzaen til madpakken
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Lav dobbelt portion af dejen, rul dejen ud til pizzabunde. Læg bagepapir mellem bundene og pak dem ind i film. Læg bundene på frost. Så har du altid dine egne pizzabunde lige ved hånden, når det skal gå ekstra stærkt. Du kan også bruge færdige pizzabunde