Skip to the content

Fuldkornskartoffelpizza

Bag med fuldkorn og brug grønt og kartofler som fyld på pizzaen. Så kan hjemmelavet pizza sagtens være et sundt aftensmåltid.

Ingredienser

Dej
  • 4 dl
    lunkent vand
  • 15 g
    gær
  • 1 spsk
    rapsolie
  • 1 tsk
    salt
  • 300 g
    fuldkornshvedemel
  • 400 g
    hvedemel
Fyld
  • 1 glas
    tomatpesto
  • 2 stk
    peberfrugter
  • 2 stk
    bagekartoffel
  • 70 g
    reven ost
  • Lidt frisk basilikum
Salat
  • 1 pakke
    hjertesalat
  • 1 spsk
    olivenolie
  • 0.5 spsk
    citronsaft
  1. 1
    Hæld vand i en røreskål
  2. 2
    Smuldr gæren i vandet og rør til gæren er opløst
  3. 3
    Tilsæt olie og salt
  4. 4
    Rør fuldkornshvedemel i vandet
  5. 5
    Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen er lind
  6. 6
    Ælt dejen godt
  7. 7
    Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til med husholdningsfilm eller et rent viskestykke
  8. 8
    Lad dejen hæve et lunt sted en time og gerne længere
  9. 9
    Skyl peberfrugterne, fjern kernehuset og skær dem i strimler
  10. 10
    Skæl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver
  11. 11
    Tænd ovnen på 220 grader varmluft
  12. 12
    Læg bagepapir på en bageplade
  13. 13
    Del dejen i fem stykker
  14. 14
    Rul dejen tyndt ud
  15. 15
    Læg bundene på bagepapiret
  16. 16
    Smør tomatpesto på bundene og læg ost ovenpå
  17. 17
    Sæt bundene i ovnen og bag dem cirka 10 minutter
  18. 18
    Læg peberfrugt og kartoffelskiver på bundene
  19. 19
    Bag pizzaerne cirka fem minutter til bundene er sprøde, osten smeltet og kartoflerne færdige
  20. 20
    Salat
    Mens pizzaen bages, laves salaten. Pisk dressingen sammen, skyl salatblade og bland det hele i en skål.
  21. 21
    Lad pizzaerne køle lidt af på en bagerist
  22. 22
    Skyl den friske basilikum og kom på pizzaerne
  23. 23
    Server 1 pizza til hver voksen og knap ¾ pizza til hvert barn. Hertil serveres salaten.
  24. 24
    Gem resten af pizzaen til madpakken
  25. Voksenportion

    Børneportion

    fuldkornskartoffelpizza_lille.jpg

Tip

Lav dobbelt portion af dejen, rul dejen ud til pizzabunde. Læg bagepapir mellem bundene og pak dem ind i film. Læg bundene på frost. Så har du altid dine egne pizzabunde lige ved hånden, når det skal gå ekstra stærkt. Du kan også bruge færdige pizzabunde