Forårsbrunch 2.0
Start dagen med en solid brunch. Bag med fuldkorn, prøv disse lækre muffins.
Ingredienser
Ristet rugbrød med spejlæg. Hertil små kyllingepølser
-
4 skiverugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
2 spskrapsolie til stegning
-
4 stkæg
-
8 stksmå kyllingepølser
-
4 spskketchup
Fuldkornsmuffins ca. 20 stk
-
250 gsmør
-
1 lmælk. Se efter Nøglehullet
-
10 gfrisk reven ingefær
-
1 stkcitron, ikke overfladebehandlet
-
250 ghvedemel
-
250 gmysli. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
250 gfuldkornshvedemel
-
1 spskbagepulver
-
6 stkæg
-
100 gmørk chokolade, 70 %
Grovboller, ca. 20 stk. Du kan også købe bollerne, se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
6 dllunkent vand
-
25 ggær
-
200 gfuldkornshvedemel
-
200 gspeltmel eller hvedemel
-
40 ghvedeklid
-
50 gblandede kerner eller frø som solsikkefrø eller sesamfrø
-
10 gsalt
-
200 ghvedemel
-
4 skiveost. Se efter Nøglehullet
-
4 spskmarmelade
-
1Ristet rugbrød med spejlæg. Hertil små kyllingepølser:Rist rugbrød på begge sider på en brødrister
-
2Kom olie på to stegepander
-
3Varm stegepanderne op
-
4Slå forsigtigt æggene ud på den ene pande og spejl æggene til æggehviden er stivnet
-
5Rist pølserne på den anden pande
-
6Server ristet brød med spejlæg, pølser og en klat ketchup til hver person
-
7Fuldkornsmuffins:Tænd ovnen på 180 grader
-
8Mål alle ingredienser af
-
9Kom smør og mælk i en gryde og varm op til smørret er smeltet
-
10Skræl ingefæren og riv den fint
-
11Riv citronskallen på den fine side af rivejernet
-
12Bland hvedemel, mysli, fuldkornshvedemel og bagepulver i en stor røreskål
-
13Slå æggene ud et ad gangen i en kop
-
14Pisk æggene sammen
-
15Hæld mælkeblandingen sammen med æggene og pisk det sammen
-
16Hak chokoladen groft
-
17Rør den våde blanding sammen med den tørre, det skal kun lige hænge sammen
-
18Vend chokoladen i
-
19Kom dejen i muffinsforme
-
20Bag muffins midt i ovnen i cirka 12 minutter til de er gennembagte. Stik en lille kniv ned midt i en muffin, hvis der hænger dej på kniven skal de bage lidt længere
-
21Server en muffin til hvert barn
-
22Server to muffins til hver voksen
-
23Grovboller:Vej alle ingredienser af
-
24Hæld vand i en stor skål
-
25Smuldr gæren i vandet og rør til gæren er opløst
-
26Kom fuldkornshvedemel, hvedeklid, salt og frø eller kerner i vandet og rør godt
-
27Kom hvedemel i lidt efter lidt til dejen er lind
-
28Ælt dejen i 8-10 minutter
-
29Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med husholdningsfilm eller et rent viskestykke
-
30Tænd ovnen på cirka 200 grader varmluft
-
31Læg bagepapir på en bageplade
-
32Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted
-
33Del dejen i 20 stykker og tril dem til boller
-
34Læg bollerne på bagepladen og bag bollerne midt i ovnen i cirka 20-25 minutter til bollerne er gennembagte. Bank under bunden på en bolle, hvis det lyder hult er den gennembagt
-
35Lad bollerne køle af på en bagerist
-
36Server en bolle til hvert barn, 1 skive ost på den ene halve og 1 spiseskefuld marmelade på den anden halve
-
37Server en bolle til hvert voksen, 1 skive ost på den ene halve og 1 spiseskefuld marmelade på den anden halve
-
38Du kan drikke et glas appelsinjuice til brunchen
-
Voksenportion
Børneportion