Chokoboller med kerner og rosiner
Chokoladeboller anno 2013 med masser af fuldkorn og smag
Ingredienser
Boller, ca. 20 stk.
-
vand
-
25 ggær
-
1 knspsalt
-
1 dlskyr eller yoghurt naturel
-
50 grugkerne
-
100 ghavregryn
-
1100 gfuldkornshvedemel. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
-
100 ggod mørk chokolade, 70 %
-
1 spskrosin
-
1 stkæg
Drikkevare pr. person
-
2 dlmælk. Se efter Nøglehullet
-
1Kom vand i en skål
-
2Kom gær i vandet og rør til gæren er opløst
-
3Tilsæt resten af ingredienserne, hold lidt mel tilbage
-
4Ælt dejen godt, den må gerne klistre lidt
-
5Tilsæt mere mel hvis du synes dejen er for klistret
-
6Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i godt 30 minutter
-
7Kom bagepapir på en bageplade
-
8Form dejen til 20 boller
-
9Sæt bollerne på bagepladen
-
10Lad bollerne hæve et lunt sted i en time
-
11Tænd ovnen på 160 grader
-
12Bag bollerne i ca. 30 minutter
-
13Lad bollerne køle af på en bagerist
-
14Server 1 bolle og 1 glas mælk til hver person
-
Tip
Bollerne er færdigbagte, når de lyder hult når du banker dem under bunden