Skip to the content

Chokoboller med kerner og rosiner

Chokoladeboller anno 2013 med masser af fuldkorn og smag

Ingredienser

Boller, ca. 20 stk.
  • vand
  • 25 g
    gær
  • 1 knsp
    salt
  • 1 dl
    skyr eller yoghurt naturel
  • 50 g
    rugkerne
  • 100 g
    havregryn
  • 1100 g
    fuldkornshvedemel. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
  • 100 g
    god mørk chokolade, 70 %
  • 1 spsk
    rosin
  • 1 stk
    æg
Drikkevare pr. person
  • 2 dl
    mælk. Se efter Nøglehullet
  1. 1
    Kom vand i en skål
  2. 2
    Kom gær i vandet og rør til gæren er opløst
  3. 3
    Tilsæt resten af ingredienserne, hold lidt mel tilbage
  4. 4
    Ælt dejen godt, den må gerne klistre lidt
  5. 5
    Tilsæt mere mel hvis du synes dejen er for klistret
  6. 6
    Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i godt 30 minutter
  7. 7
    Kom bagepapir på en bageplade
  8. 8
    Form dejen til 20 boller
  9. 9
    Sæt bollerne på bagepladen
  10. 10
    Lad bollerne hæve et lunt sted i en time
  11. 11
    Tænd ovnen på 160 grader
  12. 12
    Bag bollerne i ca. 30 minutter
  13. 13
    Lad bollerne køle af på en bagerist
  14. 14
    Server 1 bolle og 1 glas mælk til hver person

Tip

Bollerne er færdigbagte, når de lyder hult når du banker dem under bunden