Skip to the content

olivenolie

Anvendelse

Til al madlavning også stegning, da den indeholder mere mættet fedt end for eksempel rapsolie. Fremstilles af olivens frugtkød. Mættede fedtsyrer: 15 pct. af fedtsyrerne. Enkeltumættede: 76 pct. Flerumættede: 9 pct. Positive egenskaber bliver tilskrevet det høje indhold af oliesyre (omega-9) og specielle antioxidanter. Karakteristisk smag, især kraftig i græske olier.

Opbevaring

Olie bør opbevares tørt og ikke i direkte sollys, f.eks. i dit køkkenskab. Olien kan med fordel opbevares køligt. I køleskabet vil olien blive tyk og til tider sløret og grumset. Dette er ikke farligt. Olien kan med tiden blive harsk og udvikle uønskede bismage. Test om olien er for gammel ved at dufte og smage dig frem.

Frokost

Tun med æg, salte agurker og sprødt bacon

Giv dig selv en udfordring og lav din egen mayonnaise, det smager skønt!