Ørred

Kendetegn

Ørred er i familie med laksen.
Havørred er en salt- og ferskvandsfisk, der ligner laksen. Når havørreden er et par måneder gammel, forlader den ferskvandet og vandrer ud til havet. Havørreden bliver sjældent over 80-100 centimeter. Den kan veje op til 10-15 kilo. Det er almindeligt at opdrætte havørred. Disse bliver ofte solgt som lakseørred. 

Anvendelse

Spis ørred ligesom laks; stegt, bagt, dampet, grillet, røget og gravet. Kødet er godt til fars som du kan bruge til fiskefrikadeller, postejer og mousse. Kødet er rosa-orange, fast og velsmagende. Det kan være svært at skelne fra laks.

Opbevaring

Læg fisken på køl. Brug friske fisk samme dag som de er købt. Ørred kan fryses ned i op til 3-6 måneder.

Ernæring

Havørred har et fedtindhold på 3,3 gram pr 100 gram. Havørred er dermed en halvfed fisk. Havørred indeholder blandt andet D-vitamin og mineralerne jod, zink og selen.

Opskrifter med ørred

viewer loading recipies, please wait...