Skip to the content

mandarin

Kendetegn

Mandarin minder meget om clementin, men mandarinen er mindre og mere gul end clementinen.

Ernæring

Du finder mandariner i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Mandariner indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Mandariner er frugter, som indeholder meget frugtsukker, som hurtigt kommer ind i din krop og ikke holder dig mæt så længe. Spis derfor ikke store mængder mandarin. Mandariner er en god kilde til vitamin C, som styrker dit immunforsvar, og B-vitaminerne folat og B1, som hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. Folat styrker også dit blod, hud, immunforsvar og DNA. Mandariner kan også bidrage til din indtagelse af kalium, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk.

Anvendelse

Spis mandarin som den er, brug den til marmelade, salater, kager, og som tilbehør til fjerkræ.

Opbevaring

Opbevar mandarin i køleskabet, så kan den holde sig i ca. 14 dage. Du skal dog være opmærksom på at frugten kan få køleskader hvis den opbevares for koldt. Pres evt. saften fra mandarin og frys den i isterningposer eller større portioner. Frossen frugtsaft kan f.eks. bruges i smoothies.

Sæson

Butikkerne køber den i udlandet og sælger den i Danmark fra december til april.