Majroe

Kendetegn

Majroe vokser delvist over jorden. Den nederste del er hvid, mens den øverste del er pink, rødlig eller lettere grøn, alt efter hvor sollyset har ramt. Selve kødet er helt hvidt. Majroen er bedst når den har en diameter på 3-4 centimeter og har en tynd skræl. Store majroer bliver bitre.

Anvendelse

Fjern blade og rodspids, skyl roen og skræl den eventuelt. Du kan spise knolden rå, kogt eller bagt. Bladene kan du spise dampet.

Opbevaring

Majroen skal i køleskabets grøntsagsskuffe, den holder sig godt ved temperaturer på 4-6 grader. Majroer kan holde i 10-14 dage.

Ernæring

Majroen har et kostfiberindhold på 2 gram pr 100 gram. Majroen er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Majroen indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralet kalium.

Sæson

Maj-november

Opskrifter med majroe

viewer loading recipies, please wait...