Skip to the content

kærnemælk

Kendetegn

Gammeldags kærnemælk er kærnemælk som i gamle dage. Mælken blev tilbage i centrifugen, når smørret var kærnet i centrifugen. Moderne kærnemælk er skummetmælk, der er tilsat mælkesyrebakterier.

Ernæring

Du finder kærnemælk i midten af madpyramiden sammen med mejeriprodukterne. Kærnemælk er en kilde til protein, som er byggesten til dine muskler og væv og som gør din krop mæt. Kærnemælk er magert, dvs. det indeholder ikke ret meget fedt. Kærnemælk er en god kilde til mineralerne kalk og kalium, som styrker dine knogler og dit blodomløb.. Kærnemælk er et syrnet mejeriprodukt og har derfor et højt indhold af “gode” bakterier, som gør dine tarme sunde.

Opbevaring

Kærnemælk bør opbevares i køleskabet hvor det kan holde sig i ca. 10 dage. Efter åbning kan kærnemælk holde sig i 2-3 dage. Kærnemælk er ikke egnet til frysning.