Løg

Kendetegn

Gulbrunt med en papiragtig skal. Det mest almindelige løg er kepaløg, som for eksempel zittauerløg, rødløg og salatløg, skalotteløg og perleløg. Forårsløg er unge, grønne, porrelignende kepaløg. Løg har en kraftig smag som forsvinder ved kogning og stegning.

Anvendelse

Du kan spise løg rå, kogt, sauteret, stegt eller bagt.

Opbevaring

 Løg kan lægges i køleskab, det holder sig godt ved temperaturer på 0-2 grader. Løg kan holde cirka 3 måneder.

Ernæring

Løg indeholder 1,9 gram kostfibre pr 100 gram. Løg er derfor en fin og ikke en grov grøntsag. Løg indeholder blandt andet A og B-vitaminer og mineralerne kalium og fosfor.

Sæson

Du kan få nye, danske løg fra juni-september. Lagrede løg fås hele året.

Opskrifter med løg

viewer loading recipies, please wait...