Skip to the content

lime

Ernæring

Du finder lime i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Lime indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Lime er en kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Line er også en god kilde vitamin C, som styrker dit immunforsvar. Lime kan samtidig bidrage til din indtagelse af kalium, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk. Lime indeholder psoralen, som kan give risiko for soleksem.

Anvendelse

Lime minder unægteligt om citron, og vi bruger også typisk de to citrusfrugter på samme måde. Men lime er fuld af syrlig aromatisk saft og har en mere eksotisk smag og duft end citron. Lime er uundværlig i wok-retter og thaimad og hanker op i ris, rejer og skaldyr. Lime fuldender også et hav af drinks og cocktails, bla. mojito. Mexicanske retter går hånd i hånd med lime, f.eks. guacamole. Men lime er også fantastisk i desserter og kager og kommer for alvor til sin ret i selskab med kokos. Brug lime, når is og flødeskum trænger til et syrligt og eksotisk spark, for lime er fortrinlig i desserter med fløde.

Opbevaring

Lime kan opbevares ved stuetemperatur, i frugtskålen eller køkkenskabet. Du kan med fordel lægge frugten i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Holdbarheden afhænger dog af hvor moden frugten var ved køb. Pres evt. saften fra lime og frys den i isterningposer eller større portioner.