Lammekød

Kendetegn

Lammekød kommer fra lam der er 8-12 måneder gamle. De vejer 20-25 kilo. Lammekød har samme farve som kalvekød, men er noget federe. Kød fra unge lam er mest mørt og har den mest milde smag. Kød fra ældre lam har en kraftigere smag.

Opbevaring

Læg kødet i køleskabet, det holder sig bedst ved temperaturer på under 5 grader. Brug hakket lammekød samme dag som det er købt. Lammekød kan holde sig op til 10 måneder i fryseren. Hakket kød kan dog kun holde sig i cirka 3 måneder.

Ernæring

Udskæringerne ryg og kølle er magre udskæringer med et fedtindhold på 6-8 gram pr 100 gram. Ryggen kan du blandt andet helstege eller skære i koteletter, mens du kan spise køllen helstegt, sprængt eller røget. Lammekød er en god kilde til protein, og indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralene kalium, fosfor, jern, zink og selen.

Opskrifter med lammekølle

viewer loading recipies, please wait...