Kylling

Kendetegn

Kyllinger kan have forskellig vægt, kvalitet og være opdrættet under forskellige betingelser. Du kan for eksempel få økologiske, fritgående og skrabekyllinger. De fleste kyllinger bliver slagtet når de er 5-6 uger gamle og vejer omkring 1 kilo.

Anvendelse

Du kan både flere hele og parterede kyllinger, for eksempel i bryst, filet, lår og vinger. Kyllingebryst har en mild smag. Kødet på lårene er mørt og smager af mere end kyllingbryst. Kødet på vingerne minder meget om lårkødet, men der er mindre kød og mere skind. Spis kylling helstegt, grydestegt, ovnstegt, stegt på panden, kogt og grillet.

Opbevaring

Læg den i køleskabet, den holder sig bedst ved temperaturer på under 5 grader. Brug hakket kød samme dag som det er købt. Kylling kan fryses ned i op til 8-10 måneder.

Ernæring

Kyllingekød uden skind er magert og indeholder i gennemsnit 5,7 gram fedt pr 100 gram. Kød med skind indeholder i gennemsnit 11,8 gram fedt pr 100 gram. Brystkød med skind er det magreste og indeholder 3,4 gram fedt pr 100 gram, mens lårkødet med skind indeholder 8,9 gram fedt pr 100 gram. Vingerne er de fedeste. De har et fedtindhold på 12,2 gram pr 100 gram. Kylling indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralerne kalium, fosfor og selen

Opskrifter med kylling

viewer loading recipies, please wait...