Krabbe

Kendetegn

Krabben er et krebsdyr, der er bredere end den er lang. Derfor løber sidelæns,  det giver mindst vandmodstand. Krabben har to klosakse.

Anvendelse

Du kan spise krabben kogt. Det hvide krabbekød sidder i kløerne. 

Opbevaring

Læg krabben på køl. Brug friske krabber samme dag som de er købt. Krabbe kan fryses ned i op til 6 måneder.

Ernæring

Krabbekød er magert med et fedtindhold på 1,8 gram pr 100 gram. Krabbekød indeholder blandt andet A- og E-vitamin og mineralerne zink, jod og selen.
Under krabbens skjold sidder brunt krabbekød. Kødet er ikke rigtigt kød, men krabbens fordøjelsesorganer for eksempel leveren.  Krabbens fordøjelsesorganer ophober høje koncentrationer af tungmetallet cadmium. Cadmium kan give skader på nyrerne. Spis derfor ikke det brune krabbekød.  Kødet i krabbekløerne kan du derimod fint spise.

Opskrifter med krabber

viewer loading recipies, please wait...