Koriander

Kendetegn

Ligner bredbladet persille, dufter kraftigt og aromatisk.

Anvendelse

Til risretter, marinader og til retter med svine- og lammekød. Frisk koriander mister smagen ved varme. Derfor skal det først tilsættes den varme ret lige inden du serverer den. Koriander har en stærk, eksotisk smag. De tørrede frugter kan du bruge hele eller stødte. De indgår blandt andet i krydderiblandingerne karry og garam masala.  Bladene og frøene smager meget forskelligt.

Opbevaring

I køleskabet, koriander holder sig godt ved temperaturer på 2-6 grader. Frys koriander i små poser, så er der altid friske blade. Plant den om og giv den ny jord, hvis den hænger i potten. Frisk koriander kan holde 2-4 dage.

Ernæring

Koriander indeholder A-vitaminet beta-caroten, E- vitamin, og mineralerne kalium og jern.

Opskrifter med koriander

viewer loading recipies, please wait...