Knudekål

Kendetegn

Knudekål er meget lys, hvidlig grøn eller helt hvid. En god knudekål har en tynd skræl og er fast og hvid. Knudekål bliver også kaldt for glaskålrabi eller glaskål. Smagen er sødlig og nøddeagtig.

Anvendelse

Skær stænglen fra. Skyld knolden grundigt og skræl den. Du kan spise knudekål rå, svitset, dampet eller kogt.

Opbevaring

Læg knudekål i køleskabets grøntsagsskuffe. Knudekål holder sig bedst ved temperaturer på 4-6 grader. Knudekål kan holde sig 1-2 uger.

Ernæring

Knudekål har et kostfiberindhold på 3,6 gram pr 100 gram. Knudekål er derfor en grov grøntsag. Knudekål indeholder blandt andet C- og B-vitaminer, og mineralet kalium.

Sæson

Juni-oktober

Opskrifter med knudekål

viewer loading recipies, please wait...