Skip to the content

kinakål

Kendetegn

Kinakål har et langstrakt, løst ovalt hoved. Bladene er kraftige, lysegrønne og sprøde.

Ernæring

Du finder kinakål nederst i madpyramiden sammen med grøntsagerne. Kinakål indeholder mest vand, og har derfor et meget lavt energiindhold (meget få kalorier), og er samtidig en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Kinakål har et højt indhold af vitamin C og B-vitaminerne folat og B6. Vitaminerne styrker dit immunforsvar, røde blodceller, hud og DNA og hjælper din krop med at omdanne maden til energi. Vær dog opmærksom på, at nogle af vitaminerne forsvinder ved tilberedning. Kinakål er også en kilde til mineralerne kalium og mangan, som styrker dit blodomløb og immunforsvar og kan sænke dit blodtryk. Desuden kan kinakål bidrage til din indtagelse af fosfor, som også styrker dit blodomløb.

Anvendelse

Du kan spise kinakål rå eller letkogt, fintskåret i salater, i wokretter eller i supper.

Opbevaring

Opbevar kinakål i en plastikpose i køleskabet. Kinakål kan holde sig længe, helt op til 2 uger.

Sæson

Juli- maj