Kartofler

Kendetegn

Kartofler er meget kogefaste.

Anvendelse

Brug dem til kartoffelsalat og kartoffelmadder. Sava, Folva og Hansa er gode som almindelige kogte kartofler til varm mad. Bintje og King Edward er gode til kartoffelmos.

Opbevaring

Læg kartofler i grøntsagsskuffen i køleskabet. De holder sig bedst ved 6-10 grader. Kartofler skal altid ligge mørkt og tørt. Hvis de får sollys, bliver de grønne og danner stoffet solanin. Solanin er giftigt i større mængder. Derfor skal du kassere grønne kartofler. Kartofler kan holde knap 1 uge.

Ernæring

Kartoflen er en god kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler. De indeholder blandt andet C-vitamin, B-vitaminer som thiamin og niacin og mineralet kalium. Kartoflens indhold af C-vitamin varierer efter sæson.

Sæson

Nye kartofler kommer i butikkerne omkring maj. Lagrede kartofler kan du få hele året.

 

Opskrifter med kartofler

viewer loading recipies, please wait...