Kantarel

Kendetegn

Kantarellens hat er 3-6 centimeter bred og tragtformet. Friske kantareller har en æggeblommegul farve og dufter lidt af abrikos.

Anvendelse

Børst svampene rene med en blød pensel. Børst fra rodspids og ud. Dup kantarellerne med et stykke fugtigt køkkenrulle. De må ikke ligge i blød. Hvis du skyller svampene, sætter jorden sig fast i lamellerne og bliver sværere at få ud. Spis kantareller svitsede, ristede eller stuvede. Kantareller smager gode i supper, sovse og sammenkogte retter.

Opbevaring

Læg kantarellerne i køleskab, de holder sig godt ved 2-4 grader. Kantareller kan holde 6-7 dage.

Ernæring

Kantareller har et højt indhold af kostfibre, 5 gram pr 100 gram. Kantarellen har et højt indhold af A-vitaminet beta-caroten og indeholder mineralet kalium.

Sæson

Juli-oktober. Kantareller kan også fås tørrede.

Opskrifter med kantareller

viewer loading recipies, please wait...