Kakifrugt

Kendetegn

Kakifrugten er et orange, tomatlignende bær. Kakifrugt bliver også kaldt for sharonfrugt, selvom de ikke er helt ens. En moden kaki er orange og lidt blød. Sharonfrugten er en forædling af kakifrugten. Sharonfrugter har ikke kerner, i modsætning til kakifrugten.

Anvendelse

Spis frugten som den er, eller brug den i frugtsalat, til is eller til ost. Du kan også bruge frugten i kager og til mousse. Smagen minder om en blanding mellem abrikos, fersken og figen.

Opbevaring

Den holder sig bedst i køleskabet ved 2-6 grader. Frugten kan holde sig i 5-7 dage.

Ernæring

Kakifrugten/sharonfrugten indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, E-vitamin og mineralet kalium.

Sæson

Butikkerne køber den fra udlandet og sælger den i Danmark hele året, særligt efterår og vinter.

 

Find flere råvarer og opskrifter her

Opskrifter med kakifrugt

viewer loading recipies, please wait...