Hindbær

Kendetegn

Hindbær er røde og bløde, sarte bær.

Anvendelse

Vask ikke friske hindbær. Vand gør dem bløde og fjerner noget af deres fine og aromatiske smag. Spis hindbær som de er, eller brug dem i bagværk, i salater, på yoghurt og som tilbehør til for eksempel is eller melon. Du kan også sylte hindbær og lave dem til grød og saft.

Opbevaring

Hindbær holder sig bedst i køleskabet ved 2-4 grader. Hindbær kan holde sig i 1-2 dage.

Ernæring

Hindbær indeholder blandt andet E- og B-vitaminer og mineralet kalium.

Sæson

Juli-september. Importerede og frosne bær fås hele året. Giv de frosne bær et opkog, hvis du skal bruge dem til smoothies, så dræber du eventuelle bakterier. Hvis bærrene skal varmes op i din mad, behøver du ikke give dem et opkog.

Opskrifter med hindbær

viewer loading recipies, please wait...