Gulerod

Kendetegn

En god gulerod skal være fast og sprød. Du kan få orange gulerødder, men gulerødder kan også være hvide, røde, sorte og violette. Små nye gulerødder er sødere end store modne.

Anvendelse

Spis gulerødder rå, svitsede, stegte, dampede, kogte og bagte. Du kan også bruge dem i brød og kager.

Opbevaring

Gulerødder skal i køleskabet. De holder sig i temperaturer på 2-6 grader. Gulerødder kan holde sig 12-14 dage. Tag dem ud af plastikposen. Køber du gulerødder med grøn top, så skær toppen af, inden du lægger dem i køleskabet. Ellers bliver gulerødderne bløde.

Ernæring

Gulerødder indeholder 2,7 gram kostfibre pr 100 gram. Guleroden er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Gulerødder indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, og mineralerne kalium og jod. Guleroden indeholder cirka 8 gram sukkerarter pr 100 gram.

Sæson

Nye danske gulerødder kan du få fra juni-september. Lagrede kan du få hele året.

Opskrifter med gulerod

viewer loading recipies, please wait...