Græskar

Kendetegn

Rund, somme tider ovalt, gult, orange eller rødligt, ligner melon, som også er en slags græskar. Der findes flere forskellige slags græskar, blandet andet Hokkaido og Butternut.

Anvendelse

Skræl og halver græskaret. Fjern frø og det mest svampede af frugtkødet. Du kan spise græskar syltet, kogt, bagt, med fars i, i supper og i kage. Vask og tør kernerne og brug dem som snacks og som drys på salat, på boller eller brød.

Find lækre efterårsretter her

Opbevaring

Græskar skal ikke i køleskabet. Det holder sig bedst i temperaturer på 12-14 grader. Græskar kan holde sig ca. 2 uger.

Ernæring

Græskar indeholder 1,1 gram kostfiber pr 100 gram. Græskar er derfor en fin og ikke en grov grøntsag. Græskar indeholder blandt andet A- og B-vitaminer samt mineralet kalium.

Sæson

August - oktober

Opskrifter med græskar

viewer loading recipies, please wait...