Kalorier

Kalorier for voksne

Det samlede antal kalorier for voksne er 2380 kalorier. Det svarer til 10.000 kilojoule. 

Denne mængde kalorier passer til:

  • Dig, der er en rask mand mellem 18-60 år, med et stillesiddende arbejde eller studie, og hvis du ikke bevæger dig meget i fritiden. 
  • Dig, der er en rask kvinde mellem 18-60 år, med et stillesiddende arbejde eller studie, og som jævnligt er fysisk aktiv i fritiden. Fysisk aktivitet kan for eksempel til en times rask gang dagligt eller tre timers sport om ugen.

Hvis du er en rask kvinde mellem 18 og 60 år med et stillesidende arbejde, og du bevæger dig meget lidt i din fritid, så skal du spise efter børneportionerne i stedet for. Her får du det antal kalorier, som du har brug for, men du skal være opmærksom på at få nok jern

En voksen bør være fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen. Portionerne i Spis med madpyramiden er lavet sådan, at du skal skrue lidt op eller ned for portionerne, hvis du er mere eller mindre aktiv end anbefalingen på mindst 30 minutter om dagen. 

Mængden af kalorier i portionerne passer til dig, der er normalvægtig, og gerne vil holde din vægt. Du er normalvægtig, hvis du har et BMI mellem 18,5 og 25. Hvis du derimod gerne vil tabe dig, kan du skrue ned for mængderne på tallerkenerne, og op for den fysiske aktivitet. 

 

Kalorier for børn

Det samlede antal kalorier for børn er 1900 kalorier eller 8000 kilojoule. 

Denne mængde kalorier passer til:

  • Dig der er et barn mellem 7 og 10 år, og vejer omkring 25 til 35 kilo, og du er fysisk aktiv mindst en time om dagen

 

Beregn dit behov for kalorier

Vil du beregne behovet for kalorier, så kan du se eksempler for både mænd, kvinder, drenge og piger på her på siden.

 

Beregn dit BMI

Du kan beregne dit BMI på Samvirkes hjemmeside.