Skip to the content

figen

Kendetegn

En moden figen er mørkegrøn eller blåviolet. Vælg figner som er fyldige og giver efter ved et let tryk.

Ernæring

Du finder figner i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Figner har et højt indhold af energi (flere kalorier) sammenlignet med andre frugter og bær. Figner er samtidig en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Figner indeholder meget frugtsukker. Spis derfor ikke mange figner. Figner er en god kilde til vitamin B6, som hjælper din krop med at omdanne maden til energi. Figner er også en god kilde til mineralet kalium, som styrker dit blod og kan sænke dit blodtryk. Samtidig kan figner bidrage til din indtagelse af vitamin C og B-vitaminet folat, som styrker dit immunforsvar, blodceller, hud og DNA. Det samme gælder mineralerne kalk, fosfor og magnesium, som styrker dine knogler og blodomløb. Magnesium kan desuden afhjælpe kramper i musklerne og hjælpe din krop med at optage kalk. Figner kan indeholde aflatoksiner, som er giftige i store mængder, men du kan godt spise figner og figenpålæg i små mængder.

Anvendelse

Spis friske figner som de er, eller brug dem til desserter og til ost. Figner er meget søde.

Opbevaring

Friske figner bør opbevares i køleskabet, hvor de kan holde sig i 5-7 dage. Tag frugten ud af køleskabet lidt tid før den skal spises, så smager den af mere. Tørrede figner bør opbevares tørt og mørkt ved stuetemperatur.

Sæson

Butikkerne køber figner i udlandet og sælger dem i Danmark hele året.

Morgenmad

Havregryn med figner og grapefrugt

Få en god start på dagen med havregryn, tørret frugt og mælk. Spis frugt til for eksempel en gr...

Aftensmad

Pastasalat med æbler, figner, frisk spinat og kylling

Spis en fyldig salat med fuldkorn og suppler med magert kød som kylling. Det er et nærende og m...