Skip to the content

due

Kendetegn

Duer bliver slagtet når de er cirka 30 dage gamle. Ved slagtning vejer de mellem 300-500 gram.

Ernæring

Du finder duekød øverst i madpyramiden sammen med kødprodukterne. Due er en god kilde til proteiner, som er byggesten til dine muskler og væv, og som gør din krop mæt. Duekød har også et højt indhold af fedt, som også gør din krop mæt. Duekød kaldes populært ”hvidt kød”. Det er kød, som ikke øger din risiko for at få en blodprop, mens det “røde kød” fra bl.a. køer og grise øger din risiko. Sammenlignet med andet ”hvidt kød” har kød fra duer et højt indhold af fedt. Duekød indeholder flere af B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. Heraf har andekød især et højt indhold af B12, som styrker dine nerver. Samtidig er due en kilde til mineralerne kalium, fosfor, jern, og zink. Mineralerne styrker dit blodomløb, dine knogler og dit immunforsvar.

Anvendelse

Du kan for eksempel spise duer grydestegt.