Champignon

Kendetegn

Champignon er den spisesvamp vi bruger mest. Den kan både vokse vildt i naturen og dyrkes i væksthuse.  Der findes hvid og brun havechampignon, markchampignon og vejchampignon.

Anvendelse

Skær roden af, og rengør svampene under rindende koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Du kan også børste dem grundigt, når du har skåret roden af eller duppe dem med et stykke fugtigt køkkenrulle. Svampene må ikke ligge i vand, da mange af smagsstofferne er vandopløselige og derfor vil forsvinde. Spis champignon rå, grillede, svitsede, stegte eller stuvede. Champignon har en mild svampesmag.

Opbevaring

Læg ikke champignon i køleskabet, de klarer sig bedst i temperaturer på 8-10 grader. Champignon kan holde 3-4 dage.

Ernæring

Champignon har et kostfiberindhold på 1,7 gram pr 100 gram. Champignon er derfor en fin og ikke en grov grøntsag. Champignon indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralerne kalium og fosfor

Sæson

Hele året

Opskrifter med champignon

viewer loading recipies, please wait...