Bønner

Kendetegn

Bønner kan både være grønne og gule. Der er snittebønner, perlebønner og haricots verts. Snittebønner er lange, flade og brede, perlebønner er korte og runde. Haricots verts er nye og fine bønner.

Anvendelse

Kog grønne bønner i 2-3 minutter eller svits dem på panden. Spis dem i salater, wokretter og til varme retter. Kolde bønner smager godt i grønne salater.

Opbevaring

Bønner skal ikke i køleskab. De holder sig bedst ved 6-8 grader. Bønner kan holde sig 6-7 dage.

Ernæring

Bønner har et kostfiberindhold på 3 gram pr 100 gram. Bønner er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Bønner indeholder blandt andet A-, B- og K-vitaminer, og mineralet kalium.

Sæson

Juni-juli. Frosne bønner kan du købe året rundt. 

Opskrifter med grønne bønner

viewer loading recipies, please wait...