Bøgehat

Kendetegn

Bøgehatte vokser i klynger. Stænglerne er hvide, kompakte og 2-5 centimeter lange. Bøgehatte har små lysebrune eller hvide hatte. Bøgehat er sjælden i naturen. Bøgehatte kan dyrkes i væksthuse. De kræver en høj temperatur for at vokse. Det tager op til 100 dage, før de er klar til at blive spist.

Anvendelse

Skær bunden af. Del bøgehattene enkeltvis ved foden. Du kan spise hele svampen. Svampen smager godt til vildtkød, fisk og skaldyr, supper, stuvninger og saucer. Stokken smager ligeså godt som hatten. Bøgehat har en mild nøddeagtig smag. Den er meget sprød selv efter den er tilberedt.

Opbevaring

Læg svampen i køleskabet, den klarer sig godt i 2-6 grader. Svampene kan holde sig 6-8 dage.

Opskrifter med bøgehat

viewer loading recipies, please wait...