Blåmusling

Kendetegn

Blåmuslinger kan blive op til 10 centimeter lange.

Anvendelse

Blåmuslinger skal være levende, når du skal bruge dem. De skal enten være lukkede, eller lukke sig, når du giver dem et let slag. Inden du koger dem skal du fjerne skægget, som sidder lige i åbningen.  Under kogningen eller dampningen åbner skallerne sig, fordi lukkemusklen bliver inaktiveret. Hvis muslingen er lukket efter kogning, skal du kassere den.
Spis dampede muslinger som de eller brug dem til suppe. Du kan også marinere, ryge, stege eller grille blåmuslinger.

Opbevaring

Læg muslinger på køl. Brug friske muslinger samme dag som de er købt. Blåmusling kan fryses ned i op til 6 måneder.

Ernæring

Blåmuslinger indeholder 2,2 gram fedt pr 100 gram. Heraf er 0,3 gram er n-3 fedtsyrer. Blåmuslinger er dermed en halvfed fisk. Blåmuslinger indeholder blandt andet E-vitamin og mineralerne zink, jod og selen.

Opskrifter med blåmuslinger

viewer loading recipies, please wait...