Avocado

Kendetegn

Pæreformet, grøn. Tryk lidt i toppen af avocadoen, den må ikke være helt hård.

Anvendelse

Skær den over i to halve. Fjern stenen med en kniv. Løft kødet ud af skallen med en ske. Skær avocado i skiver på rugbrød eller til salat eller mos den med en gaffel til avocadocreme. Dryp den med lidt citronsaft, så bliver den ikke brun.

Opbevaring

Læg den ikke i køleskab, 10-12 grader eller stuetemperatur er bedst.  En umoden avocado modner på 2-3 dage ved stuetemperatur.

Ernæring

Avocado har et højt indhold af kostfibre, 5,2 gram pr 100 gram. Avocado er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Avocado er sundt, men du skal ikke spise for mange af dem fordi de har et højt indhold af monoumættet fedt, 16 gram pr. 100 gram. Derfor er avocado sat sammen med de fine grøntsager i madpyramiden. Avocado har et højt indhold af B-vitaminet folat, E-vitamin og mineralet kalium.

Sæson

Butikkerne køber avocado fra andre lande og har dem hele året.

Opskrifter med avocado

viewer loading recipies, please wait...