Artiskok

Kendetegn

En god artiskok har et tæt, grønt hoved og ingen visne blade.

Anvendelse

Kog artiskokken med citronbåde, salt og peberkorn. Artiskokken skal dækkes helt  med vand, mens den koger, ellers bliver den mørk. Den skal koge cirka 15-45 minutter, indtil du let kan trække bladene af. Spis de nederste dele af bladene og bunden. I stedet for frisk artiskok kan du købe artiskokbunde eller artiskokhjerter på glas eller dåse.

Opbevaring

Artiskokken har det godt i køleskabets grøntsagsskuffe ved 4-6 grader. Artiskok holder sig  cirka 6-8 dage.

Ernæring

Artiskok har et højt indhold af kostfibre, 5,4 gram pr 100 gram. Derfor er  artiskok en grov og ikke en fin grøntsag. Artiskok indeholder blandt andet C-vitamin og mineralet kalium.

Sæson

Meget lidt, vi får den fra andre lande

Opskrifter med Artiskok

viewer loading recipies, please wait...