And

Kendetegn

Ænder bliver slagtet når de er omkring 8 uger gamle og vejer 2-3 kilo. De mest almindelige racer er Hvid Pekingand og Berberiand.  De ænder der bliver opdrættet i Danmark er Pekingænder. Berberiænder bliver især opdrættet i Frankrig. De er lidt mindre end Pekingænder, men er mere kødfulde og mere fedtfattige. Berberiænder og Pekingænder smager næsten ens.

Anvendelse

Du kan både få hele ænder, andelår og andebryst. Ænder har et tykt fedtlag. Når du tilbereder ænder smelter cirka ¼ af fedtet væk. Du kan for eksempel spise and stegt i enten ovn eller på pande. Andekød er mørk og saftigt. And smager også godt, når den er sprængt i en saltlage.

Opbevaring

Læg den i køleskabet, den holder sig bedst ved temperaturer på under 5 grader. Ænder kan fryses ned i op til 5 måneder.

Ernæring

Andekød uden skind er magert og indeholder 2,9 gram fedt pr 100 gram. Derimod indeholder andekød med skind 39,3 gram fedt pr 100 gram. And indeholder blandt andet B-vitaminer, D-vitamin og mineralerne kalium, fosfor, zink, selen og jern.

Opskrifter med And

viewer loading recipies, please wait...