Ærter

Kendetegn

Kuglerunde, blanke, gemt i en grøn ærtebælg. Søde og lækre. Nyplukkede ærter er allerbedst, for ærter mister hurtigt smagen, når de er høstet. Sukkerærter og slikærter har søde, spiselige bælge. Brug ærtespirer i salater. Ærtespirer er skud af sukkerærter.

Anvendelse

Spis ærter rå eller letkogte. Ærter er gode til næsten alle milde retter. Stærke krydderier overdøver ærternes sødme. Ærter er gode til kolde og varme supper, til ris, pasta, fisk og kød. Små ærter er mest saftige og søde.

Opbevaring

Ærter skal i køleskabets grøntsagsskuffe. Ærter holder sig bedst i temperaturer på 4-6 grader. Friske ærter kan holde 3-4 dage, men friske ærter smager bedst, når de lige er plukket.

Ernæring

Ærter har et kostfiberindhold på 5,9 gram pr 100 gram. Ærter er derfor en grov og ikke en fin grøntsag. Ærter indeholder blandet andet A, B og C-vitamin, og mineralerne kalium, fosfor og jern.

Sæson

Juni-august. Du kan få frosne ærter året rundt. De fryses, når de er friske, og bevarer vitaminerne.

Opskrifter med ærter

viewer loading recipies, please wait...