Skip to the content

abrikos

Kendetegn

Abrikos har en sød, ferskenagtig smag.

Ernæring

Du finder abrikoser i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Abrikoser indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Samtidig er abrikoser en kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Abrikoser er en frugt, som indeholder frugtsukker. Spis derfor ikke store mængder abrikoser. Abrikoser er også en god kilde til vitamin A og C, som styrker dine øjne og dit immunforsvar. De har samtidig et højt indhold af mineralet kalium, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk.

Anvendelse

Bagværk, kødretter, wokretter, syltet eller kogt til mos, grød eller marmelade.

Opbevaring

Abrikoser opbevares bedst i køleskabet, hvor de kan holde sig til 14 dage. Hvis de opbevares ved stuetemperatur på køkkenbordet er holdbarheden noget kortere, ca. 4 dage. Abrikoser kan fryses som kompot eller puré og bruges til frugtgrød eller smoothies.